Предстоящи събития в страната за 30 юни
Секция: Предстоящи събития
30 Юни 2018 08:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 30 юни

/КРОСС/Троян. с. Балканец.
От 10.00 часа в местността „Айдушко сборище" над троянското село Балканец, за 16-ти пореден път ще се проведе Празник на билките, планината и туризма. На събитието ще присъстват заместник министър-председателят и военен министър Красимир Каракачанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще започне вторият ден от 82-ото Междупарламентарно заседание Европейски парламент - Конгрес на САЩ - трансатлантически диалог между законодателите. От 10.30 часа изявления за представителите на медиите ще направят председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, председателят на Комисията по външна политика Джема Грозданова и съпредседателите на трансатлантическия диалог евродепутатът Кристиан Елер и Марио Диаз
Баларт, член на Конгреса на САЩ.

***
София.
От 10.00 часа в НДК Българското председателство ще бъде закрито от „доджо" децата, които откриха събитията в НДК през януари. Mega Dojo Sofia 2.0 ще събере отново над 300 ученици от цяла България на уникален тех ден, през който те ще могат да се забавляват и учат факти за Европа в създадените за тях специални работилници на петия етаж в НДК.

***
София.
От 11.00 часа ПП „Национален фронт за спасение на България" ще почете паметта на радетеля за съхранение и опазване на България и всичко българско Николай Хайтов пред паметника на писателя в Борисовата градина.

***
София.
От 12.00 часа в пресклуб „България" ще се проведе пресконференция на певицата Ищар и нейния съпруг и продуцент Мишер Абисира за предстоящия в Пловдив концерт.

***
София.
От 17.00 часа в зала 42 на НДК, „Движение България на гражданите" организира среща-дискусия за проблемите на София и решенията, които предлага ДБГ. След това, от 19.00 часа, ще бъдат отбелязани 6 години от учредяването на „Движение България на гражданите".

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт на Кралски Концертгебау оркестър - Амстердам със солист Веско Ешкенази.

***
Аксаково./с. Климентово.
В селото ще се проведе Първият международен фолклорен събор „За да остане българското". Мотото на събора е „Празник на гайдата". Събитието е под патронажа на Кмета на Община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

***
Банско.
Банско открива летния сезон с най-дългата водна пързалка в Европа. Точно в 08.30 часа кабинковият лифт ще започне да извозва гости към Бъндеришка поляна.

***
Банско.
От 13.30 часа ще започне най-голямата демонстрация на традиционни гозби от банския край, в рамките на фестивала „Фолклорна магия".

***
Боровец.
Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов ще участва в регионален семинар на Младежи ГЕРБ - София и Младежи ГЕРБ - София област, който ще се проведе в хотел „Рила" в Боровец. От 15.30 часа Цветан Цветанов ще изнесе лекция на тема
„Развитие на България в глобалните политически рамки".

***
Варна.
От 18.30 часа кампанията „Нашата Библия" за преписване на ръка на „Славейковата" Библия от 1871 г. ще бъде официално открита в сградата на Евангелска методистка епископална църква - Варна (ЕМЕЦ-Варна).

***
Велико Търново.
От 09.00 часа на крепостта Царевец ще се проведат демонстрации на средновековните занаяти, бит и традиции.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на крепостта Царевец ще започне Първи кръг на боен турнир, изпълнения на група „Ериней", урок по средновековни танци - „Спиритуал сийзънс" .

***
Велико Търново.
От 14.00 часа на крепостта Царевец продължават демонстрации на средновековните занаяти, бит и традиции.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на крепостта Царевец ще се проведат Демонстративни боеве и концерт на групите „Ериней" и „Спиритуал сийзънс" .

***
Вълчи дол./с. Генерал Киселово.
От 08.00 часа в църквата „Св. апостоли Петър и Павел" ще бъде отслужена литургия по повод храмовия празник. След това в селото ще се проведе събор в селото с участието на голям брой фолклорни групи и танцови състави от региона.
***
Каварна.
След полунощ на 30 юни в месността „Огънчето" край Камен бряг ще се проведе традиционният рок концерт за Джулай морнинг.

***
Карлово./с. Столетово.
От 10.00 часа ще се проведе XI Национален Фолклорен фестивал „Столетово пее и танцува 2018".

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Международен панаир Пловдив ще се състои уникално дрифт шоу на автомобили, мотоциклети и за първи път в България - дрифт на камиони. Шоуто е част от програмата на специализираното изложение за резервни части „Интер карс Експо България 2018".

***
Смолян./ с. Славейно.
От 12.00 часа ще бъде почетено делото на най-големия български клиницист и създател на българската клинична лаборатория проф. Константин Чилов /1898 - 1955/. Събитието е по повод 120 години от рождението му, в рамките на 21-вите традиционни Чилови дни.

***
Чепеларе.
От 16.00 часа на площад „Олимпийски" ще бъде открито третото издание на Националния фестивал за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти"