Силни ветрове и дъжд в цялата страна и днес!
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Юни 2018 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силни ветрове и дъжд в цялата страна и днес!

/КРОСС/  Днес времето ще продължи да бъде облачно, ще има и интензивни превалявания, а на места след обяд и вечерта, главно в източната половина на страната ще се развият и гръмотевични бури.

Жълт код за силен вятър е в сила за половината страна.

Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София-град, Софийска, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик и Пловдив.

На отделни места в Предбалкана, Североизточна България и в планинските райони отново ще има значителни валежи. По-късно след обяд от запад облачността ще започне да намалява.

Температурите слабо ще се повишат и максималните ще бъдат между 23° и 28°, в София около 22°, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за юни, но ще започне да се повишава.

Над Черноморието около и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Преди обяд ще има временни намаления на облачността до предимно слънчево. Ще духа умерен западен вятър. Максимални температури по крайбрежието 24-25°, близки до температурата на морската вода.

Над планините облачността ще е по-често значителна, след обяд купесто-дъждовна. Ще има валежи и гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 10°.