Нови ремонти на улици и булеварди в София променят движението през лятото
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2018 11:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нови ремонти на улици и булеварди в София променят движението през лятото

/КРОСС/ От днес нови ремонти на столични булеварди и улици променят движението в центъра на града. Ще бъде преасфалтирана част от бул. "Васил Левски" и ще бъдат подменени релсите по бул. "България". В същото време продължава и ремонтът на ул. "Граф Игнатиев", съобщава БНТ.

Последно булевард "Васил Левски" е ремонтиран преди около 30 години. Сега за месец ще бъде преасфалтиран участъкът между Софийския университет "Свети Климент Охридски" и бул. "Патриарх Евтимий". Гаранционният срок на ремонта е 5 години. От Столичната община препоръчват обходен маршрут през булевард "Евлоги и Христо Георгиеви".

Първоначално ще се работи в едната лента, като в другата лента движението вече е организирано двупосочно. А в последната събота и неделя на месеца движението ще бъде спряно напълно тук, но за малко.

От днес спира и трамвайното движение по бул. "България" заради ремонт на релсите. Движението там ще бъде възстановено в средата на август. Вместо трамваите, общината ще отпусне 6 автобуса.

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта: Маршрутът на заместващата трамвая автобусна линия е от Националния исторически музей през квартал "Борово", по бул. "България" и стига до Петте кьошета като сме направили всичко възможно автобусната линия да има спирка в максимална близост до метростанция НДК, така че хората да могат да се прекачват абсолютно свободно. Интервалът на движение не е променен спрямо този на трамвая.

Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" върви в срок, въпреки валежите и се очаква да приключи през октомври. 

Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта: В момента в затворените участъци цялата подземна инфраструктура вече е подменена и съответно се започва изграждането на релсовия път и на настилките.

А до 15 септември се очаква да е готов и подлезът към бъдещата метростанция на "Патриарх Евтимий".