Стоян Мирчев: Вотът на недоверие беше успешен
Секция: ПОЛИТИКА
01 Юли 2018 12:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стоян Мирчев: Вотът на недоверие беше успешен

/КРОСС/  Управляващите не опровергаха фактите. „Вотът на недоверие беше успешен. От ГЕРБ се опитват да внушат обратното, защото не сме използвали цялото време на говорене в НС. Те изобщо не слушаха какво говорим и не опровергаха аргументите и фактите ни." Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България" Стоян Мирчев по БНР.

Той добави, че председателят на БСП Корнелия Нинова е говорила 23 минути и е изказала ясно тезите, подкрепени с доказателства. „Целта на вота не е само и единствено да събаря една или друга власт.

Той е инструмент на парламентарното управление да постави един проблем, за да може да се дискутира. Проблемът е, че ГЕРБ нямаха сили и тези да оборят това, което представихме пред обществото.

Ако гледаме новините вечер, половината емисии са свързани с престъпления в страната", изтъкна той. „Вотът постави един основен въпрос- че над 80% от българите са жертви на престъпления заради липсата на сигурност у нас", каза още Мирчев. Той обясни, че в момента в системата на МВР има кадрови недостиг.

„Управляващите твърдят, че били назначени около 2000 нови полицаи, но не казват, че толкова са напуснали системата. Прикриват, че издръжката на един затворник е над 1000 лева, а заплатата на един надзирател е под тази сума. В МВР, при Борисов, проблемът е с политическото му ръководство.

Първо беше назначен един физкултурник- Цветанов, после един социолог- Бъчварова, а сега един военен- Радев. Нито един от тях не разбира какви са истинските проблеми на тази система и хората напускат обезверени", коментира той.

Народният представител потвърди, че БСП вече работи по нов вот на недоверие. Той припомни, че левицата е алтернатива на това управление и е внесла над 35 законопроекта в НС, както и че има най-много парламентарни въпроси към министрите.