Рокери подкрепиха протеста на майки на деца с увреждания
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Юли 2018 13:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рокери подкрепиха протеста на майки на деца с увреждания

/КРОСС/ Рокерско шествие на мотористи от Враца подкрепи продължаващия протест на майките на деца с увреждания в Хасково днес.

Над 20 шумни машини се подредиха демонстративно на централния площад "Свобода" в южния областен център в знак на солидарност с исканията на майките, предаде БТА. После мотоциклетистите завериха колективно книгата с подписката с искане за незабавно приемане на Закона за личната помощ и така подписите станаха над 400.

За пореден ден протестиращите майки се събраха в центъра на града с плакати "Системата ни убива" и черни тениски с лозунга. Издигната бе и символична черна палатка. Повечето от родителките бяха с децата си.

"В петък за пореден път парламентът ни обърна гръб. Законопроект бе внесен наистина, но насреща нямаше нищо", коментира събитията от изминалата седмица Йоана Милева, една от организаторките на недоволството.

По нейни думи протестите ще продължат в по-драстични форми, ако законопроектът не бъде приет в следващите 5 дни. Какви точно обаче ще са тези форми още не било уточнено.