Вода газим, жадни ходим
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Юли 2018 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вода газим, жадни ходим ... или за как се живее без вода 4 дни в Червен бряг и Луковит

 

/КРОСС/ Предходните дни не са едни от най-спокойните за цяла България. Вълнува се времето, реките са пенливи и мътни. Вълнение е обзело и душите на хората от Червен бряг и Луковит. Мътната вода от водоснабдителна група "Златна панега" не идва до тях вече четвърти ден. Почти половината град се захранва от този водоизточник и според думите г-н Николай Николов - началник на ВиК-дружеството в Червен бряг, може би преди сряда няма и да пуснат водата.

 

Отново хората са оставени на природата... Наш репортер се опита да се свърже с администрацията и кмета на Община Червен бряг, но така и нямаше отговор от тяхна страна.

Началникът на ВиК-Червен бряг заяви за Агенция "КРОСС", че е трудно да се прогнозира каквото и да е. Положението в бедстващите заради режима градове - Червен бряг и Луковит, е много тежко. Вече четири дни хората са без вода и не е ясно кога и как ще им бъде пусната такава. За жителите на Червен бряг, засегнати от водната криза, според неговите думи са разположени 3 водоноски на възлови места: една в V-ти квартал, една в жк. "Победа" и една при бл. 1-90.

Природата остава единствено упование на хората.