Основен столичен булевард остава стеснен до средата на август
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Юли 2018 08:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Основен столичен булевард остава стеснен до средата на август

/КРОСС/ С пълна сила продължава ремонтът на кръстовището на булевардите „България” и „Иван Гешов”. Трасето от центъра до „Бояна” е стеснено заради подмяната на трамвайните релси, като в резултат движението се събира в по-малко ленти, а освен това към него се присъединяват и съчленените автобуси, които трябва да заместят мотрисите.

Минути преди 8 ч. тази сутрин колоната в посока „Бояна” тръгваше почти от НДК, за да стигне до кръстовището. Така ще е всяка делнична сутрин през следващия месец и половина, каза пред камерата на bTV зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев.

„За момента натоварването на автобусната линия е нормално”, подчерта той и допълни, че при нужда ще се изпратят и допълнителни рейсове. Техният интервал е относително близък до този на трамваите, като линията прави връзка с метрото при НДК и обръща на Петте кьошета.

„Със сигурност ще има затруднения, извиняваме се за което”, призна Крусев. Той каза още, че останалите ремонти са в график, като едното платно на бул. „Васил Левски” между Попа и Софийския университет е фрезовано и започва асфалтиране, а без изоставане върви работата и на „Граф Игнатиев”.