Арт събота в Пловдивския културен институт
Секция: КУЛТУРА
03 Юли 2018 12:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Арт събота в Пловдивския културен институт

/КРОСС/ Градът под тепетата посреща за първи път сопрано Менора Уинстън, чието гостувано е съчетано с откриване на „Духът на България“ – изложба графика на художника Николай Стайковски.

Интересна и различна събота очаква всички любители на изкуството и музиката в Пловдивски Културен Институт (ПКИ)  тази събота (7 юли).

Самостоятелна изложба графика под надслов „Духът на България“ представя известният художник Николай Стайковски. В нея, творецът селектира част от своето графично творчество, което   е духовно и тематично свързано с националното културно-историческо наследство. Официалното откриване е от 18:00 часа в Експозиционната зала на ПКИ.

За първи път в Пловдив гостува невероятната сопрано певица Менора Уинстън, която ще изнесе концерт „Multi-Language Fest”, придружена от пианиста Хермира Гьони от 19:00 часа. Репертоарът включва оперетни арии от оперети на Белини, Доницети, Пучини, Верди, Гуно, Бизе, Кама и други, мюзикали, части на Бродуей, песни за изкуство, народни песни и всичко това на няколко езика.

Менора Уинстън концертира в Европа, Северна, Централна и Южна Америка, Канада, Китай и Вирджинските острови. През 2016 г. Уинстън обикаля Румъния с пианиста си Хермира Гьони с музикален репертоар на 14 езика. Понастоящем Уинстън преподава английски в училищата в Ню Йорк. Тя поддържа вокално студио в Ню Йорк в продължение на повече от 30 години и изпълнява по цял свят.

„Всички ние обичаме вашата култура и с нетърпение очакваме да докоснем красивата ви земя и да пеем за вашия народ“, казва Менора.

Входът и за двете събития е безплатен.