Започва фестивалът “СОФИЯ МОНО 2018” - тази събота на открито в парка на Военна академия!
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Юли 2018 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва фестивалът “СОФИЯ МОНО 2018”  - тази събота на открито в парка на Военна академия!

/КРОСС/ Ще гледаме за 150-ти път постановката “Мъжът на жена ми” с режисьор Мариус Куркински (на 9 юли) и още топ спектакли!

Предвидени са и забавни събития за най-малките с вход свободен!

На 7 юли (събота) започва осмото издание на фестивал на моноспектаклите – “СОФИЯ МОНО 2018” в парка на Военна Академия “Г.С.Раковски” в София. В събота вечер събитието ще открие моноспектакълът “Пилето, което което казва КУ” на актьора Иван Юруков. Всяка следваща вечер до 17 юли точно в 21.00 ч. на сцената под звездите ще стъпят още любими и талантливи актьори! Топ спектаклите си ще представят: Камен Донев (на 8 и 12 юли), Мариус Куркински (9 и 10 юли), Виктор Калев (11 юли), Димитър Живков (14 юли), Васил Дуев (16 юли), Оливера Аризанова от Македония (13 юли). Със специална прожекция (на 15 юли) ще се включи и кино фестивалът Cine Libri.

Билетите за спектаклите в програмата на “СОФИЯ МОНО 2018” можете да намерите ексклузивно в мрежата на Ticketportal.bg, а за някои от постановките  вече са на изчерпване. Цената им е от 10 до 40 лв според датата и мястото.

Билети могат да се закупят още от Билетен център в НДК, Билетна каса - зала “Арена Армеец”, бензиностанции ОМВ, книжарница Booktrading и Office1Superstore.

"Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2018 г.”

За децата са предвидени дневни събития в парка - с вход свободен

На 10 юли от 13.00 ч. от ще бъде срещата с книжките “Бъди ми приятел” и “Къде си Слънце? ” на писателката Юлия Спиридонова. По време на четенето им в парка ще гостуват деца от сдужение “АРДУС” (Асоциация на родителите на деца с увреден слух) и е предвиден жестомимичен превод. Темата е “Приказните създания от българският фолклор”, а децата ще имат възможност да изработят маски на различни герои.

На 14 юли от 10.00 ч. в детската програма ще се включи и Столична библиотека с инициативата “Зелени библиотеки”. Ще има занимания за деца, сред които възможността най-малките да се докоснат и посвирят на детски класически музикални инструменти. На място ще се издават безплатни читателски карти за Столичната библиотека. За посетителите на “София Моно” и на парка ще бъде обособен щанд за размяна на книги.

Следете за още новини за събитията в рамките на фестивала във фейсбук  ТУК.

Ето я и вечерната ПРОГРАМАТА на “СОФИЯ МОНО 2018”:

На 7 юли стартираме с нашумялата постановка “Пилето, което казва КУ” на ИВАН ЮРУКОВ. Сценарият е на Александър Урумов, музиката на Михаил Шишков – баща, а самият Иван Юруков се справя чудесно и в ролята на режисьор.

Датите 8 и 12 юли са запазени за Камен Донев и неговите два емблематични спектакъла - “Възгледите на един учител за народното творчество” /на 8 юли/ и "Възгледите на един учител за всеобщата просвета" /на 12 юли/.

9 юли е за представлението “Мъжът на жена ми” - постановка на МАРИУС КУРКИНСКИ, автор Миро Гавран – Хърватия. Участват Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кирил Ефремов, които ще ни покажат сериозните неща от живота погледнати от смешната им страна.

На 10 юли ще видим и самият МАРИУС КУРКИНСКИ в “Черното пиле”. Спектакълът, който ще ни остави без дъх е по разказите на Николай Хайтов - "Мерак", "Пазачът на Овесената нива" и "Черното Пиле". Актьорът получи не малко театрални отличия с “Черното пиле”, а на сцената на “София Моно” го очакваме с огромно вълнение. 

На 11 юли в парка
гостува топ постановката "Грамофонът" на Виктор Калев. Авторският концерт-спектакъл представя автобиографични истории на актьорът и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни блестящо. Това ще е единствената възможност да го видим в София в близките месеци, защото всички дати на представлението до края на сеозна са напълно разпродадени.

На 13 юли от Македония пристига актрисата Оливера Аризанова – Мансбарт в главната роля на моноспектакъла „Тя”. Автор на текста е българката Даниела Колева, режисьор - Васил Михаил, постановката е на Народен театър „Антон Панов“ - Македония.

На 14 юли в програмата следва един от най-забавните моноспектакли – “Живак” на актьорът Димитър Живков. През този сезон представленито се изигра за 150-ти път и ако още не сте успели да го видите – то сега е вашата възможност.


На 15 юли следва лятна КИНО ВЕЧЕР с прожекция на филма "Закуска в Тифани". Ще видим прелестната Одри Хепбърн в една от най-великите филмови адаптации на всички времена, по мотиви от новелата на Труман Капоти. Инициативата е съвместна със Cine Libri.

На 16 юли фестивалът ще закрие моноспектакъла на Васил Дуев "ВСИЧКО НА МАСАТА" по Чарлз Буковски. Спектакълът е с номинация за Икар 2017 за главна мъжка роля и с награда от "BALKAN THEATRE TIRANA FEST" Албания.

Присъединете се към “СОФИЯ МОНО 2018” във фейсбук – ТУК.

Изберете билети – ТУК.