Първата работна среща по проекта PYTHIA на Европейската агенция по отбрана се провежда в България
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2018 15:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първата работна среща по проекта PYTHIA на Европейската агенция по отбрана се провежда в България

/КРОСС/ Първата работна среща след стартирането на проекта PYTHIA - Predictive Methodology for Technology Intelligence Analysis  започна днес, 4 юли, в София. Домакин на срещата е Института по отбрана. Проектът се финансира от Европейския съюз по линия на подготвителното действие за отбранителни изследвания, чрез Европейската агенция по отбрана за период от 18 месеца.  В него са включени 7 участника от 6 държави – Италия, Франция, Великобритания, Полша, Румъния и България.

Целта на проекта PYTHIA е да се разработи новаторска методология за стратегическа технологична прогноза, способна да доставя "прогнози" по въпроси, свързани с технологиите, които ще оказват влияние за развитието на въоръжените сили и отбраната.

По време на двудневната работна среща на участниците в проекта ще бъдат обсъждани въпроси, свързани с анализ и оценка на съдържанието на работните проекти, влиянието на когнитивното поведение при изработване на прогнози, технологични подходи за използване в проекта, начините за оценка на научните изследвания в областта на сигурността и отбраната, както и създаване и управление на мрежа от специалисти по прогнозиране в предметната област.

Институтът по отбрана е една от трите военни организации, които са част от проекта. Целта на работния пакет, който се ръководи от Института по отбрана е да се анализират съществуващите стратегии на определени държави-членки на ЕС и как развитието на технологиите, които ще бъдат идентифицирани от друг екип на проекта, може да окаже влияние в сигурността и отбраната.