Ръководителят на група за „мокри” поръчки – брат на депутат
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юли 2018 17:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ръководителят на група за „мокри” поръчки – брат на депутат

/КРОСС/ Специализираната прокуратура повдигна обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове в страната от март 2016 г.

Ръководителят на бандата е брат на депутат. По информация на NOVA става дума за Борис Аврамов, брат на Димитър Аврамов от ДПС.

Народният представител каза, че не поддържа почти никаква връзка с брат си. Заяви, че разбира за задържането му от медиите.

Лидерът на групата и други двама негови съучастници бяха задържани във вторник при акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата в София, Приморско и Белово. Четвъртият член на групата е в Бургаския затвор, където излежава присъда за незаконно притежание на оръжие.

"Безцеремонно се разправят с тези, които не връщат парите. Въобще… сериозна група“, коментира главният секретар на МВР Младен Маринов.

Според събраните доказателства обвиняемите са решавали финансови спорове чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане. Групата поемала и изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Имало доказателства и за това, че бандата давала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите е да установят дали участници в групата или лица, на които са възлагани поръчки, имат връзка с покушението над Стаменов.