Отварят гроба на големия щангист Наим Сюлейманоглу
Секция: СВЯТ
04 Юли 2018 17:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отварят гроба на големия щангист Наим Сюлейманоглу

/КРОСС/ Смятаната за първородна дъщеря на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу - Секаи Мори, пристигна в Истанбул. Днес предстои гробът на великия спортист да бъде отворен, предадоха турските медии.

Ексхумацията ще бъде направена, след като преди това японката заведе дело за бащинство, а адвокатите й поискаха ДНК анализ. Майката на Секаи е японска журналистка. Двамата с Наим се запознават по време на Олимпиадата в Сеул през 1988 година.

След това японката идва да живее с Наим в Анкара, но след раждането на Секаи майката и дъщерята се връщат в Япония. Според някои твърдения баща и дъщеря не са се виждали след това, а според други - в даден период те общували, но после връзката им прекъснала, предаде „24 Родопи“.

В интервю преди десетина години Сюлейманоглу бе казал, че има четири дъщери - две от една майка, а другите две от различни. Близки на Наим чрез турското посолство в Токио откриха следите на Секаи Мори в Япония. По техни данни японската дъщеря е завела дело за доказване на бащинството. В рамките на делото да бъде отворен гробът за ексхумация.