Лудогорец и Славия дават старт на новия сезон в българския футбол
Секция: СПОРТ
05 Юли 2018 09:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец и Славия дават старт на новия сезон в българския футбол

/КРОСС/ Финалът за Суперкупата на България дава старт на футболния сезон у нас. За трофея ще спорят Лудогорец и Славия. Срещата между двата тима е от 20:30 часа на "Трейс Арена" в Стара Загора. 

За столичани това ще е първо участие в подобен мач и възможност да добавят 16-и трофей в историята си. "Орлите" са шампиони 7 години поред, но загубиха последните два финала за Суперкупата. Именно поради тази причина тимът на Пауло Аутуори ще е максимално амбициран да стигне до успеха тази вечер. 

Бразилският специалист ще заложи само на един българин в титулярния състав. Това ще е капитанът Светослав Дяков. "Белите" ще излязат само с един чужденец - вратарят Антонис Стергиакис. 

Карето в отбрана за Славия ще включва Сашо Александров, Димитър Велковски, Андреа Христов и Стефан Велков. В центъра на терена твърд титуляр е Янис Карабельов. В контролите негов партньор бе Милен Гамаков, но неговата жълта карта все още не е пристигнала. Очаква се до началото на двубоя всичко около картотекирането на халфа да е наред. 

В атака има само една дилема. Кой да води нападението - Милчо Ангелов или Ивайло Димитров. Първият е с предимство. По дясното крило ще е Цветелин Чунчуков, а по лявото Момчил Цветанов. Зад тарана ще действа Галин Иванов. 

Заради контузията на Драгош Григоре, като партньор в защита на Козмин Моци за Лудогорец се очаква да излезе Рафаел Форстър. В средата на терена до Дяков ще играе Густаво Кампаняро. Останалите титуляри за "орлите" са ясни.