Йорданка Фандъкова: Когато купувате жилище, проверявайте дали има канализация
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юли 2018 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Йорданка Фандъкова: Когато купувате жилище, проверявайте дали има канализация

/КРОСС/ Проблемът с наводняването на различни места в София при обилни дъждове може да се реши само чрез изграждането на канализация в целия град. Това обяви столичният кмет Йордана Фандъкова в предаването „Тази сутрин” на  bTV. Тя призова хората да проверяват дали има канализация в района, преди да купят ново жилище.

Фандъкова се надява строителство без изградена преди това канализация да се забрани скоро със закон. Тя припомни, че канализация в централната част на града е на около 100 години. Именно затова при ремонт на булеварди се подменят и тръбите, уточни кметът.

Относно разширяването на метролинията в София Фандъкова коментира, че това е най-важният и екологичен проект за град. Изграждането на третия лъч ще се случи на два етапа, като се предвиждат 12 нови линии. Първите 8 – от „Красно село” до Малък градски театър, ще бъдат изградени до края на 2019 г. Останалите четири станции – до „Овча Купел” и Горна баня, ще бъдат готови в началото на 2020 г. Първите нови влакове вече са у нас – те са енергоспестяващи, допълни Фандъкова.

Разширението на бул. „Тодор Каблешков” ще завърши преди 20 юли, когато е крайният срок по план. 

Ремонтът по бул. „Васил Левски” от ул. „Граф Игнатиев” до Софийския университет ще приключи в началото на август, след това ще стартира реконструкцията от Ректората до паметника на Васил Левски, уточни кметът.

Проблемът с липсата не места в детските градини решаваме със строителство и паралелно модернизираме старите градини и училища, коментира още Йорданка Фандъкова.