Ентусиасти правят филм за 48 часа
Секция: КУЛТУРА
05 Юли 2018 09:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ентусиасти правят филм за 48 часа

/КРОСС/ С ново предизвикателство започва един от най-престижните филмови фестивали в България - "Любовта е лудост" - късометражен филм за по-малко от два дни.

След като всички участници са разпределени в групи по трима (чрез жребий), всеки ще има възможност да напише, заснеме и монтира свое собствено произведение. Ограничения в техниката, формата и жанра няма, но всяко видео трябва да е с времетраене до 5 минути, представяйки темата за любовта. Всички проекти ще бъдат качени в официалната фейсбук страница на фестивала, където всеки има възможност да гласува за любимото си произведение.

Победителите (отборът, който е събрал най-много гласове) ще получат парично възнаграждение и грамота за участие.

Отборите ще бъдат избрани ден преди откриването на фестивала, което е на 24 август. Тогава започват и 48-те часа; може да участват младежи до 35 години; всеки екип трябва да си измисли име и да избере отговорник, който ще представлява останалите. Сценарият трябва да е фокусиран върху темата за любовта, но жанрът може да е всякакъв и стилът на заснемане е избор на участниците.

Препродукция, продукция и постпродукция на късометражен филм (до 5 мин.) в рамките на 48 часа (фестивалът не предоставя камери, компютри и каквато и да е била техника). Филмът може да е ням или с диалози на български (ако участниците решат да използват друг език, субтитри на български са задължителни); след като 48-те часа изтекат, закъснели проекти не се приемат. Те ще бъдат качени на фейсбук страницата  https://www.facebook.com/loveisfolly.

Гласуването е в продължение на два месеца, след което най-харесваният филм ще получи парично възнаграждение от 300 лв. Записването става на loveiffolly@gmail.com до 30 юли.