Недоволство в Кочериново: Стотици извършват нарушение, за да излязат с колите си на главния път
Секция: Автомобили
06 Юли 2018 08:18
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Недоволство в Кочериново: Стотици извършват нарушение, за да излязат с колите си на главния път

/КРОСС/ Недоволство в Кочериново. Хората трябва да извършат нарушение на правилата за движение, за да излязат с колите си на главния път.

Около 100 души в 50 къщи живеят в кв. „Левски” и всички те са засегнати от една неуредица на пътя.

Те трябва да преминат през непресечена линия, да направят ляв завой и да влязат в населеното място, ако идват от Благоевград. Същото нарушение трябва да направят и при излизане, ако продължават към Дупница. Полицаите ги дебнат и им пишат нарушения.

Хората искат да се направи прекъсната линия, за да може да се излиза нормално на пътя. При тази непрекъсната линия трябва да се отиде до кръговото, на 2 км, обясняват местните жители и допълват, че реално погледнато това е село без вход.

От Областното пътно управление в Кюстендил обясниха, че действително главен път Е-79 минава през Кочериново и тъй като основно транспортните потоци за Гърция минават по този път е било  наложително осовата линия през урбанизираната територия да бъде непрекъсната.

След изграждането на магистрала „Струма” трафикът по Е-79 е намалял и на този етап би било възможно да се разгледат отново условията на безопасност в урбанизираната територия и да се даде възможност тази непрекъсната линия да стане прекъсната в определени зони.

Хората казаха, че не са уведомили в общината за това положение, но очакват кметът да вземе отношение.