Huawei успешно проведе Глобална среща на върха за интелигентни градове 2018
Секция: Технологии
06 Юли 2018 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei успешно проведе Глобална среща на върха за интелигентни градове 2018

/КРОСС/ Днес Huawei проведе Глобалната среща на върха за интелигентни градове 2018 и обяви сътрудничеството си с държави от Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Сътрудничеството ще обхваща области като интелигентни градове, транспорт и образование, и цели да стимулира дигиталната трансформация и развитието на дигиталната икономика в тези държави.

Участниците в Срещата на върха посетиха щанда на Huawei в Hilton София и се запознаха накратко с развитието на Huawei в Централна и Източна Европа. Те научиха повече за иновативните решения за интелигентни градове, които Huawei прилага в областта на информационните и комуникационни технологии (ИКТ), за интелигентните методи за транспорт, образование, видео облачни услуги, 5G и национални мобилни мрежи. Huawei сподели иновативни практики в областта на дигиталните трансформации и демонстрира достиженията си в подпомагането на национални таланти в областта на дигиталните технологии.

                 

В синхрон с все по-масовата дигитализация в световен мащаб Huawei ще прилага най-модерни решения, за да развива кадрите в индустрията на ИКТ и дигиталната икономика. Huawei ще работи със страните от Централна и Източна Европа, за да развие повече технологични таланти и да ги подпомогне да се възползват в максимална степен от дигитализацията.

Едуин Диендер, вицепрезидент на Правителствен и обществен сектор, Huawei Enterprise Business Group, заяви: „Навлизаме в интелигентен свят, в който всички неща могат да чувстват, всички неща са свързани, всички неща са интелигентни. Информационните и комуникационни технологии ще позволят достигането на по-интелигентен свят. Huawei е отдаден на непрекъснати нововъведения, които да отговарят на нуждите на потребителите. Ние ще осъществим съвместни иновации и ще разработим интелигентни решения в сътрудничество със страните от ЦИЕ, като стъпим на основата на техните силни страни в ИКТ и R&D. Заедно ще направим дигиталната промяна възможна, за да изградим напълно свързан интелигентен свят.“

От навлизането си в държавите от Централна и Източна Европа преди повече от 15 години Huawei работи с местни компании в сферата на потребителската електроника, комуникациите, образованието, транспорта, енергетиката и финансите, и активно си сътрудничи с правителствата в изграждането на интелигентни градове. През последните 5 години компанията Huawei е обучила над 15 000 кадъра в сферата на информационните и комуникационни технологии в 16 държави от Централна и Източна Европа в опит да създаде опитни кадри за развитието на дигиталната икономика и дигиталната трансформация в тези държави.