Путин обяви руските футболисти за герои
Секция: Русия
08 Юли 2018 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин обяви руските футболисти за герои

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин обяви футболистите от националния отбор за герои. Той е останал много доволен и горд от представянето на тима при първото домакинство на страната на световно първенство, предаде Кремъл.

Русия влезе като аутсайдер в турнира, след като в продължение на една година нямаше победа в официален мач. Тимът на Станислав Черчесов обаче опроверга всички прогнози и достигна до четвъртфиналите на най-големия футболен форум.

За пръв път след разпадането на СССР отборът излезе от групова фаза на световно първенство. "Сборная" беше много близо дори до участие в полуфиналите, но допусна драматична загуба с дузпи срещу Хърватия.

Путин не присъстваше на стадиона, но е гледам мача и е подкрепял отбора, разказа говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

"Загубихме в един честен и страхотен мач. Нашите футболисти са герои. Те оставиха душата си на терена. Гордеем се с тях", допълни той, цитиран от "Ройтерс".

На пресконференцията след мача селекционерът на Русия Станислав Черчесов сподели, че Путин му се е обадил след последния съдийски сигнал. Президентът е поздравил футболистите и е благодарил на отбора за отличното представяне.