Илияна Йотова: Най -важно е и да се обърнем към проблемите на българските граждани
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Юли 2018 12:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илияна Йотова: Най -важно е и да се обърнем към проблемите на българските граждани

/КРОСС/ Много често днес големите думи изместват големите каузи.

Не е достатъчно само да получим потупване по рамото отвън, да ни признаят от Европа, важно е и да се обърнем към проблемите на българските граждани.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Ракитово, където бе официален гост на празника на града, отбелязван на 7 юли.

Според нея политиците са в дълг към българските граждани, защото истински лидери са онези, които се обръщат към проблемите на малкия човек и намират смисъл в това да помагат.

Жителите на Ракитово са пример, че когато има общи мечти и идеи родното място се развива, посочи вицепрезидентът. Много времена са минали от основаването на града, много неща са се променили, но едно остава неизменно - сплотеността на хората, подчерта Илияна Йотова.

Тя припомни интересното минало на Ракитово - от древните траки и римляни, през Възраждането до наши дни. Имате уникален шанс да живеете на място, надарено не само с природа, но и с история, каза вицепрезидентът и допълни, че от Ракитово са тръгнали бележити българи - писатели, учители, лекари, музиканти и хората са най-голямото богатство на града.

Илияна Йотова пожела на жителите на Ракитово Часовниковата кула - един от символите на града, да продължи да отмерва бъдещи успехи и поколения, които ще оставят по нещо от себе си.

Вицепрезидентът връчи плакет и грамота на тазгодишния носител на званието „Почетен гражданин" и почетни знаци на изявени жители на общината с принос в сферата на икономиката, образованието, културата, музейното дело.

За своята ангажираност към Ракитовския край Илияна Йотова получи от председателя на Общински съвет Нина Димова символичен подарък - дърворезба от местен автор.

По-рано през деня Илияна Йотова се срещна с кмета на община Ракитово Костадин Холянов.