10 души са загинали при жп катастрофа в Турция
Секция: СВЯТ
08 Юли 2018 21:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
10 души са загинали при жп катастрофа в Турция

/КРОСС/ 10 души са загинали, а 73 други са пострадали при инцидента с пътническия влак в северозападна Турция, при който дерайлираха 6 вагона. Това информират от Министерството на здравеопазването в Анкара, цитирани от "Франс прес".

По първоначална информация във влака са пътували 360 души. Над 100 линейки са изпратени на мястото на инцидента.

Инцидентът е станал в близост до Текирдаг (Родосто), разположен на северния бряг на Мраморно море, на около 135 километра западно от Истанбул.

Влакът, в който са пътували 360 души, е пътувал от Капъ-куле на границата с България към Истанбул, когато шест от вагоните на композицията дерайлират.

Инцидентът е причинен от лошите климатични условия, заяви губернаторът на областта.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган е информиран за ситуацията от министрите на транспорта и вътрешните работи и е изразил съболезнования, според Анадолската агенция.

По информация на генералното консулство на Република България в Одрин няма загинали или ранени български граждани при влакова катастрофа в западната турска провинция Текирдаг.

Наши сънародници не са се обръщали към генералното консулство в Одрин с молба за съдействие в резултат на катастрофата.Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи (МВнР)