Марадона: Останаха само европейски отбори, но пълни с мигранти (ВИДЕО)
Секция: СПОРТ
09 Юли 2018 18:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марадона: Останаха само европейски отбори, но пълни с мигранти (ВИДЕО)

/КРОСС/ Легендарният Диего Марадона направи анализ на полуфиналните двойки на Мондиал 2018, но в типичния си стил."Божията ръка" ги нарече "отбори от мигранти" пред южноамериканския телевизионен канал "Телесур".

"Има мафия, която отнема футболисти от Африка и ги натурализира в Европа. А от този континент са играчи като Дрогба. Сега съставите на полуфиналистите на световното първенство са пълни най-вече с мигранти. Спомням си един разговор с Жозе Моуриньо, който ми каза, че мигрантите пристигат в друг свят, където имат шанса да получат неща и възможности, които не са имали до този момент. Те осъзнават това и дават най-доброто от себе си. Затова в европейските тимове е пълно с такива играчи", каза Марадона.

Дон Диего обаче бе насочен към темата от водещия, а продуцентите предварително бяха подготвили таблица с данни за фаворитите на Мондиала. Те показват, че 18 от 23-мата френски национали са от мигрантски семейства. (именно "петлите" елиминираха Аржентина). При Белгия и Англия пък половината от играчите са с произход извън националните граници.

video: https://www.youtube.com/watch?v=kwlL4GcUb1A