Отложиха делото срещу братя Галеви
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Юли 2018 08:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отложиха делото срещу братя Галеви

/КРОСС/ Да бъде спряно делото по отнемане на имущество за около 4 милиона и 200 хиляди лева на Пламен Галев и Ангел Христов, добили популярност като "братя Галеви". Това поиска защитата на едно от дружествата, с които те са имали бизнес отношения.

„Спиране на делото не означава прекратяване, и то се иска заради процесуално питане до Европейския съд в Люксембург, като се позовава на европейска директива от 2014 г., касаеща конфискацията и облагите. След като претендираме да сме част от Европа, ние следва да ползваме модерните способи за постигане на европейски резултати в правораздаването. Така делото ще бъде насочено към правилна посока“, каза един от адвокатите. Дали ще има процесуално питане до съда в Люксембург, ще стане ясно на следващото заседание, насрочено за 29 октомври. 

Досега по делото са разпитани и свидетели в Кипър, предстои да бъдат разпитани и партньори на братя Галеви на Сейшелските острови. Самите Галеви са в неизвестност от 8 май 2012 г., когато се укриха и са обявени за международно издирване. Искът за отнемане на тяхно и на семействата им имущество на т. нар. "Комисия Кушлев" е от 800 страници. На братята са назначени служебни защитници.