Млад британски фен яде борш, пи водка и се влюби в Русия!
Секция: ЛЮБОПИТНО
10 Юли 2018 12:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Млад британски фен яде борш, пи водка и се влюби в Русия!

/КРОСС/ Гражданин на Англия и фен на националния й отбор по футбол, също така и автор на канала в YouTube Thogden на име Theo (Theo) говори за впечатленията си от пътуването до Русия. Видеоклипът, озаглавен "Очакванията и реалност в Русия" събра  над 200 хиляди гледания.

След двуседмичния си престой в Русия влогърът и баща му решиха да кажат кои от митовете за руснаците се оказаха измислени.

Оказва се, че един от най-разпостранените митове за Русия е постоянният побой на "руските хулигани". Но двамата фенове така и не са успели да ги срещнат никъде. В същото време британците съобщиха, че повечето от техните приятели не са дошли именно по тази причина.

За своя експеримент те се преоблякоха в тениски със символите на английския футболен отбор, опънаха над главите си английското знаме и минаваха покрай руските фенове.

В част от видеото на разходката може да се види, че околните хора реагират по приятелски начин на феновете от другата държава.

"Стотици руснаци се доближаваха до нас и започваха разговор, някои на английски, други на руски", споделя бащата на влогъра.

Разкривайки стереотипа за "злите руснаци", Тео разказва история за жителите на Самара, които ги черпят с торта.

"На следващия ден местен жител ни закара безплатно на стадиона", казва младият човек.

Най-впечатлени британците остават от гледката на р. Волга, историческите сгради в Санкт Петербург, евтината бира в Калининград, „руския борш", „котлетите" (кюфтетата), „пирожките" и „пелмените".

По-късно британецът качва друг видеоклип, в който се радва, че се завръща в Русия след няколко дни.