Военнослужещи от 101-ви алпийски полк от Сухопътните войски провеждат специализирана алпийска подготовка
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 10:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Военнослужещи от 101-ви алпийски полк от Сухопътните войски провеждат специализирана алпийска подготовка

/КРОСС/ Петдневна специализирана алпийска подготовка за всяка от ротите на 101-ви алпийски полк тече в момента, в изпълнение на плана за подготовка на полка. Целта на специализираната алпийска подготовка е да се придобият и усъвършенстват способностите и уменията на военнослужещите.

Сред темите на подготовката са: правила за осигуряване и самоосигуряване; движение и осигуряване на различни видове опорни точки; преодоляване на скали и катерене по различни скални форми; катерене с връзка по двама - трима алпинисти и др.

Специализираната подготовка преминава през четири учебни места. На първото военнослужещите се запознават със специализираната екипировка и видовете алпийски възли.

Второто учебно място включва движение по парапет и по стръмен склон при тактически действия. На третото учебно място се тренира спускане по въже по стръмен склон (т.нар. рапел - тренировка на скала), който е включен в бойната тематика като способност за вертикално нападение от горе надолу. Четвъртото учебно място включва изкачване на скала по различни маршрути с категория на трудност и спускане от вертикална скала след изкачване до върха.