Предстоящи събития в страната за 13 юли
Секция: Предстоящи събития
13 Юли 2018 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 13 юли

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 09.30 часа заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, председателят на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев и заместник-председателят на Съвета на директорите на Българска фондова борса Васил Големански ще представят нова ваучерна схема за подкрепа на компаниите за излизане на фондовата борса, финансирана по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност". Събитието ще се състои в Българска фондова борса на ул. „ Три Уши" 6, ет. 5.
***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на АИКБ, Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) и Национален център „Икономика на светло" организират пресконференция, на която ще бъде оповестена стойността на Композитния индекс „Икономика на светло" за 2017 г., както и ще бъде направен анализ на ситуацията, предизвикателствата и тенденциите на изсветляването на икономиката в България.

***
София.
От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изпълнението на ремонтните дейности на бул. „Тодор Каблешков" при ул. „Майор Горталов". В проверката ще участва и зам.-кметът Евгени Крусев.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Асоциация „Прозрачност без граници" на тема „Обществени нагласи относно противодействието на корупцията през 2018 г."

***
София.
От 14.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за строителен надзор при изграждането на участъка от Софийския околовръстен път - от връзката с АМ „Тракия" до ж. к. „Младост".

***
Брезник./ с. Гигинци.
От 19.00 часа в Църногорския манастир ще бъде отслужен църковен водосвет. След това ще има голям концерт „Гласовете на Граово" с най-емблематичните изпълнители от региона. Събитията ще дадат началото на първия Църногорски събор у нас - „В сърцето на Граово".

***
Бургас.
От 18.00 часа в конферентна зала 2 на Бургаския свободен университет ще се проведе съвместна пресконференция на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и на Управителния съвет на Съвета на ректорите на висшите училища в България.
***
Карлово.
От 09.30 часа ВМРО - Карлово организира инициативата „Цвете за Апостола" в навечерието на 181-вата годишнина от рождението на Васил Левски. Инициаторите приканват желаещите да са облечени в народни носии или друго облекло с патриотични мотиви, да донесат стръкче цвете на площада пред паметника на Левски, където всички заедно ще поднесат цветя на паметника на Апостола на свободата.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в сградата на Пловдивски културен институт ще се проведе първата регионална среща с областни управители и кметове от Южна България във връзка с подготовката за провеждане на Преброяване на населението и жилищния фонд през 2021 година. В 15.00 часа, след приключване на срещата, е предвиден брифинг.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на „Демократична България - Обединение" с участието на Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов.

***
Търговище.
В 11.00 часа при античния град Мисионис проф. Николай Овчаров ще даде брифинг във връзка с археологическа находка.

*** Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 на общината ще се проведе изслушване на кандидатите за съдебни заседатели.