Вицепрезидентът Илияна Йотова: Живеем във времена, в които не е модерно да се прави култура
Секция: КУЛТУРА
13 Юли 2018 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът Илияна Йотова: Живеем във времена, в които не е модерно да се прави култура

/КРОСС/ „Живеем във времена, в които не е модерно да се говори, да се прави култура.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова при откриването на XIV Международен музикален фестивал „Моцартови празници“ в гр. Правец. Тазгодишното издание е в памет на световноизвестната българска оперна певица Христина Ангелакова, която бе артистичен директор на фестивала. „Моцартовите празници“ превръщат града не само в национална, но и международна арена за изкуство, култура, музика, шедьоври.

Вицепрезидентът поздрави организаторите и жителите на Правец, че пазят традицията на фестивала. „Културни събития като „Моцартовите празници“ са един от начините да привличаме младите хора да се върнат обратно в България“, посочи Илияна Йотова.

                     

„Тези 4 дни показват не само музиката, те правят нещо изключително важно – от тук тръгват много млади таланти на България. Какво иска младият човек – да му подадеш ръка, да му вдъхнеш кураж, да му вдъхнеш толкова необходимата доза самочувствие така, че да повярва в себе си“, изтъкна вицепрезидентът.

„Христина Ангелакова имаше планове за още един човешки живот. Всяко нещо, до което се докоснеше, ставаше красиво и завладяващо“, заяви Илияна Йотова.

По-рано вицепрезидентът разговаря с кмета на Община Правец Румен Гунински, който й връчи почетния плакет на общината.