Президентът на САЩ охлади надеждите за изгодна сделка с Великобритания след брекзит
Секция: СВЯТ
13 Юли 2018 13:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Президентът на САЩ охлади надеждите за изгодна сделка с Великобритания след брекзит

/КРОСС/ Президентът на САЩ Доналд Тръмп охлади надеждите на британския премиер Тереза Мей за изгодна търговска сделка между двете страни. Разговорите предстоят днес в Лондон.

По-рано в интервю за британския вестник "Сън" Тръмп заяви, че споразумение за свободна търговия между двете страни вероятно няма да е възможно, ако бъде приложен планът за брекзит, представен вчера от британското правителство.

По думите му при такава сделка САЩ ще трябва отново да се съобразяват с Европа. За Тереза Мей обаче търговското споразумение между Великобритания и САЩ е приоритет, особено с предстоящата раздяла с ЕС

Редица протести съпътстват посещението на Тръмп на острова. Мнозина британци смятат, че непредсказуемият и често безпардонен бизнесмен не споделя техните ценности.

"Не искаме Тръмп в нашата страна. Не толерираме насилието срещу жени, женомразството, нито расизма. Този човек не бива да бъде допускан в страната ни", категоричен е един от събралите се.

По-късно днес в Лондон се очакват нови протести срещу американския гост. Програмата на Тръмп включва посещение във военна академия и среща с кралица Елизабет Втора.