Кой и защо иска да убие животните на баба Дора?
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юли 2018 21:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кой и защо иска да убие животните на баба Дора?

/КРОСС/ Баба Дора е обикновен възрастен човек от Ямболското село Шарково, който гледа животни и се грижи за тях като свои дечица.

...баба Дора...от няколко дена плаче, не може да спре... и утре ще плаче...може би за последно. Живее с 30-те си козички и още толкова ярета, всички си имат имена, Гергана, Тодорка.... Това са децата ѝ...не спира да им говори, за тях живее, с тях става и с тях ляга... Тази нощ за последно... Утре ще бъдат евтаназирани...всичките около 60 нейни ЗДРАВИ деца, с които тя живее и с които се изхранва. От утре баба Дора ще е празна...

Толкова болка, сълзи и мъка видях днес...най-трудната ми снимка... баба Дора искаше да я снимам... плаках.

Историята разказва фотограф от Ямбол, снимал тъжната история на баба Дора, споделена многократно в социалната мрежа.

Питаме се кой и защо иска да убие животните на баба Дора? Кой има ползва от това?!

Агенция КРОСС потърси мнението на ветеринар - дали е правилно избиването на животни в Ямболско, неговият отговор ни кара да мислим, че някой има изгода от това.

Ето како сподели той с нас :

"Всяко животно трябва да се изследва и ако има болни със някаква симптоматика в околността, тогава да се прави хуманна евтаназия. За съжаление това, което се прави, определено е престъпление.

Ако в радиус от 10-20 км има повече от едно умряло животно, се прави аутопсия на умрелите и се установява болестта. При чума не се разрешава аутопсията, защото е заразна. Клинично болните се унищожават и съмнителните - също.

Преди всичко има изследвания за това, но не и изследвания от преди месец, каквато е информацията.

Те избиха всичко наред и няма да покрият щетите на хората. На всичкото отгоре евтаназията, която правят, не е хуманна. Такава се прави до спиране на сърдечната дейност. както се вижда от видеата на месните медии, на животните се пуска малко количество инжекция и животните се гърчат, докато умрат.

Другото нещо, което ми направи силно впечатление, са ветеринарите. Част от тях бяха без маски и ръкавици, а чумата е опасна. Не мога да си обясня защо не са взели мерки, ако животните са болни?!

Също така е важно да отбележа, че при чума има 30-60 дни възбрана за влизане в стопанството. Както виждате, има хора, които спокойно се разхождат в стопанствата,  както - и полицаи.

Видео може да видите ТУК

*Снимка: Facebook - Даниел Стефанов