Ужасен ураган удари Горен Алтай (снимки и видео)
Секция: Русия
14 Юли 2018 11:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ужасен ураган удари Горен Алтай (снимки и видео)

/КРОСС/ На 13 юли ураган удари планината Алтай, дървета бяха пречупени и изкоренени, къщи и коли бяха изпотрошени, повредени са и електропроводи.

 

Има съобщения за огромни поражения в специланата икономическа зона "Тюркоаз Катун". Генералният директор на зоната Сергей Сошенко, заедно с представители на Министерството на извънредните ситуации, работи за отстраняване на последствията от бедствието.

video: https://www.youtube.com/watch?v=gyqbh54sXss

В уебсайта на Министерството на извънредните ситуации на Република Алтай  се посочва, че към момента „Тюркоаз Катун” функционира в нормален режим, няма жертви или травми. „Всички аварийни служби, включително пожарникари и спасители реагираха бързо и помогнаха на населението да изчисти падналите дървета по пътищата и териториите на къмпингите и туристическите бази. В резултат на аварията няма жертви. Понастоящем работата по възстановяването на електроенергията в окръг Майма продължава.

Днес на 14 юли се очаква атмосферните условия  в района на Горен Алтай отнова да се влошат. Има опасност от проливни дъждове, гръмотевици, силни пориви на вятъра, възмножни са и градушки. От регионалното министерство на извънредните мерки  препоръчват гражданите да спазват мерките за сигурност и, ако е възможно, да се въздържат от пътуване до по-отдалечени райони на републиката.

 video: https://www.youtube.com/watch?v=LPxtU_jdUKQ