Путин: Световното разби антируските митове и предубеждения
Секция: ПОЛИТИКА
15 Юли 2018 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Световното разби антируските митове и предубеждения

КРОСС/ По време на гала концерт в Болшой театър руският президент Владимир Путин заяви, че световният шампионат по футбол не само е бил успешен, но и е разбил антируските митове и предубеждения:

"С нетърпение чакаме мача, който ще определи лидера на световния футбол. Но същевременно сме и тъжни, че грандиозният спортен празник, който ни подари толкова много позитивни емоции, ярки впечатления и нови приятели, е към своя край. Русия отговорно се подготвяше за шампионата и ние искрено се радваме, че той беше успешен и обедини милиони хора около футбола".

Путин каза още, че всички любители на футбола, които биха искали да останат в Русия по-дълго време, за да опознаят страната по-добре, ще получат на място удължаване на визите.

От своя страна президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на руския президент за организацията:

"Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме. На първо място - благодаря, на президента Путин, благодаря ви за вашата отдаденост, за вашата страст. Без вас всичко това нямаше да бъде възможно, сигурен съм. Ето защо - благодаря - поздравления, свършихме страхотна работа заедно" - посочи президентът на световната футболна централа.