Над 100 ракети изстреляни по Израел
Секция: СВЯТ
15 Юли 2018 09:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 100 ракети изстреляни по Израел

/КРОСС/ Над 100 ракети и снаряди са били изстреляни днес по Израел от радикалните елементи в Ивицата Газа. Това съобщи бригаден генерал от израелските сили за ПВО Цвика Хаймович.
„За 18 часа движението ХАМАС и други терористични групировки са изстреляли над 100 ракети и снаряди от Ивицата Газа по Израел", каза той на брифинг за чуждестранните журналисти.
„ПВО на Израел е прихванало над 20 снаряда. Това е най-големият сблъсък в Ивицата Газа от провеждането на операцията „Нерушима скала" преди 4 години", посочи генерал Хймович. „Армията за отбрана на Израел в отговор ще продължи да нанася удари по многобройните военни цели, включително лагери и щабове на ХАМАС в Газа", обеща военният. По-рано трима израелци бяха ранени от снаряд в град Сдерот, намиращ се недалеч от Газа. Размяната на удари започна още от малките часове на днешния съботен ден. Израелските ВВС поразиха около 15 цели на ХАМАС в отговор на изстреляни горещи въздушни балони и сблъсъците по границата в петък, които бяха придружени с масови безредици.
Израелската армия успя да приспособи евтини граждански дронове за борба с тази заплаха, но не всички балони биват прихванати. Щетите от пожарите, които те предизвикват на територията на Израел, се изчисляват на милиони долари.