Над 60 фирми се представиха на Националния фермерски пазар във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юли 2018 09:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Над 60 фирми се представиха на Националния фермерски пазар във Варна

/КРОСС/ Над 60 фирми от цялата страна участват в Националния фермерски пазар, който се провежда във Варна. Сред участниците е и производител на японските гъби шийтаке.

12 ферми в цялата страна за гъби шийтаке имат Стоян Асенов и семейството му. Той смята, че съвсем скоро ще излязат и на Европейския пазар

„България произвежда от най-качествените и гъби шийтаке. Много са полезни. Много са вкусни, много по-месести. При готвене не се стопяват като другите гъби, защото са израстнали на дърво. Поемате толкова много витамини и минерали от гъбата, че тя заздравява имунната система и прави така, че тялото само да се лекува

Борислав Иванов и семейството му живеят в с. Златия, Добричко. Имат градина, където по екологичен начин отглеждат всякакви зеленчуци. Двамата са били в Германия, но са се отказали от гурбета. Казват че оцеляват, но не печелят от това.

„Жив" шоколад произвеждат в ловешкото село Дойренци Любомир Христов и съпругата му- бивши IT специалисти. Шоколадът се прави от сурови зърна, без термична обработка, обясни той: