Празнична еуфория във Франция и Хърватия преди финала на Мондиал 2018
Секция: СПОРТ
15 Юли 2018 13:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Празнична еуфория във Франция и Хърватия преди финала на Мондиал 2018

/КРОСС/ Тази вечер е финалът на световното първенство по футбол между отборите на Франция и Хърватия. Мачът започва точно в 18:00 ч. и ще бъде предаван на живо по БНТ1 и БНТ HD.

Празнична еуфория е завладяла Франция и Хърватия. Президентите на двете държави заминават за Русия, за да подкрепят националните си отбори.С внушителна заря завършиха тържествата в Париж за Националния празник. Днес французите се готвят за футболен триумф. Със засилени мерки за сигурност и с огромен оптимизъм Франция очаква мача довечера.

110 хиляди полицаи са мобилизирани да следят за реда през почивните дни. От съображения за сигурност Айфеловата кула днес е затворена. А на Марсово поле е изградена огромна фен зона, която може да събере около 90 000 души.

Френският президент Емануел Макрон заминава за Русия, за да гледа финалния мач. Преди състезанието той ще се срещне с руския президент, за да обсъдят обстановката в Сирия, Украйна и Иран, както и срещата на НАТО, която се проведе преди дни в Брюксел.

Благодарствените думи за „сърдечния прием" на Русия произнесе на руски хърватската президентка, която вече отпътува на Москва.
Футболна еуофирия, смесена с огромни дози патриотизъм цари в Хърватия.Хърватският тим вече пренаписа футболната история на страната си. Какъвто и да е резултата довечера, отборът вече донесе на феновете си незабравими емоции през изминалия месец.