Предстоящи събития в страната за 16 юли
Секция: Предстоящи събития
16 Юли 2018 07:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 16 юли

/КРОСС/София.
От 10.30 часа в аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие 41-ото издание на Международния летен семинар по български език и култура.

***
София.
От 10.00 часа в Министерството на труда и социалната политика омбудсманът Мая Манолова ще участва в заседанието на работната група, която изготвя проекта на Закон за хората с увреждания.

***
София.
От 9.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Латин М. Владислав А. И др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Младен М., Мария Т., Полина Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиян О., Емил М., Даниел Г. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цвятко Б., молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 10.00 часа в „Червената къщa" екип от артисти, психотерапевти, социални работници, педагози и студенти ще разкаже за работата си с деца и младежи на улицата и техните семейства в района на Женския пазар.

***
София.
От 11.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Лазгин Х., Ивайло Д. и Али Х., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Димитър П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владислав Н., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветелин Цв., Владислав Н. и Светлин С., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в зала А на Българска търговско промишлена палата, ул. „Искър" № 9 ще се проведе информационно събитие, част от поредицата разяснителни срещи по наскоро обявената за България Програма "Бизнес развитие, иновации и малки и средни предприятия", част от норвежкия финансов механизъм.

***
София.
От 15.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай З. и Христо Г., обвинени в организиране и
ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 19.00 часа в градинката пред НДК, в близост до бул. "Патриарх Евтимий" и ул. "Проф. Фритьоф Нансен" ще бъде официално открита изложба с провокативни и въздействащи художествени творби, посветени на последствията от тютюнопушенето, на студенти от Националната художествена академия.

***
Арбанаси.
От 19.00 часа ще се проведе деветото издание на Фестивала за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music.

***
Бургас.
От 10.00 часа в автогара Юг в Бургас ще се проведе Информационна кампания на Европейския потребителски център.

***
Бургас.
От 14.00 часа в централата на ПП ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5, народният представител Димитър Бойчев ще има приемен ден.

***
Бургас.
От 18.00 в хотел „Приморец" в Бургас ще се проведе творческа среща „Философия на успеха. Как да не изтеглим късата клечка" с акад. Мирзакарим Норбеков.

***
Варна.
От 11.00 часа в Областна управа ще се проведе среща на Областния съвет по туризъм. Очаква се на него да присъства и вицепремиерът Валери Симеонов. В 12.00 или 12.30 часа трябва да се проведе пресконференция с информация от срещата.

***
Варна.
От 12.00 часа в Концертното студио на Радио Варна ще се състои първата пресконференция на Международния балетен конкурс Варна 2018 - фондация "Международен балетен конкурс Варна".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Аулата на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведе откриване на 41 Международен летен семинар по български език и култура. Официален гост ще бъде вицепрезидентът Илияна Йотова.

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в църквата „Св. архангели Михаил и Гавраил" ще се състои концерт от Международния фестивал за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music 2018.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в НЧ „Надежда-1869" Драматичен театър „Рачо Стоянов" - Габрово ще представи театралната постановка „Зех тъ, Радке, зех тъ".

***
Вълчедръм.
От 10.00 часа в сградата на Общината, намираща се на ул. "България" № 18, Народният представител от ГЕРБ - Монтана Ирена Димова организира изнесена приемна за жителите на община Вълчедръм.

***
Добрич.
От 8.00 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." ще се проведе Летен детски център за игри и забавления.

***
Добрич.
От 9.00 часа в Младежки център - Добрич ще се състои Еко лято 2018 - спортни и занимателни игри, прожекции на филми, посещение на басейн.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Художествената галерия ще се състои Лятна работилница за въображение.
***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" Спектакъл „Опасен чар - с песните на Тодор Колев".

***
Добрич.
В регионален исторически музей Добрич ще се състои образователна програма „Лято в музея, 2018".

***
Казанлък.
От 9.00 часа в офиса на ГЕРБ бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 ще се състои съвместна приемна на народните представители Борис Кърчев и Радостин Танев.

***
Пазарджик.
От 13.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ - улица „Екзарх Йосиф" № 15 А народните представители от ГЕРБ Десислава Тодорова, Даниела Малешкова и Димитър Гечев ще проведат приемна.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в пловдивския район „Северен" ще се проведе кампания за разделно събиране на отработени масла.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Никола К., обвинен в умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в залата на ДКЦ1, площад „Понеделник пазар", ще се проведе публична дискусия за проблемите на пациентите с ревматични заболявания.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в РИМ-Пловдив ще бъде представена юбилейна изложба по повод 40 години от основаването на клуб за българска шевица и плетиво „Българка". Изложбата, която е под мотото „Докосване до древна хубост" ще може да бъде посетена от жителите и гостите на Пловдив до 29 юли.

***
Пловдив.
От 18.30 часа на ул. „Княз Александър I" №36 ще се състои официалното откриване на първия билетен център за събития на EPAY-GO в Пловдив.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани по следния график: Даниела Дженева от 17.00 до 18.00 часа и Атанас Узунов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул. „Академик Петър Динеков" № 1А; Александър Радев, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул. „Прага" № 2; Спартак Николов и Вихър Захов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Вера Тоскова и Ели Гатева от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в ж. к. „Тракия" бл.91.

***
Пловдив.
Народните представители от ГЕРБ-Пловдив ще проведат приемни с граждани от избирателния си район по следния график: Менда Стоянова от 16.00 в централния офис на ГЕРБ - Пловдив, на бул. „Марица" 91; Димитър Лазаров от 16.30 часа в партийния офис на ГЕРБ на улица „Прага" 2; инж. Атанас Ташков от 16.00 часа в партийния офис на ул. „Стефан Стамболов" № 21; Спас Гърневски от 16.00 в офиса на ГЕРБ на ул. „Коста Паница" № 5.

***
Правец.
От 10.00 часа в хотел „RIU Pravets Resort" ще се проведе Осмия редовен конгрес на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ).

***
Свищов.
От 10.00 часа в Детския отдел на Градска библиотека ще се състои „Час по българска история" - четене на откъси от книгата „Моята древна и млада родина" /115 години от избухването на Илинденско - Преображенското въстание/.

***
Сливен.
От 10.30 часа в офиса на ГЕРБ в Сливен народният представител от ГЕРБ и заместник - председател на Комисията по образованието и науката в Народното събрание Галя Захариева ще се срещне с граждани в Сливен.

***
Смолян.
От 14.00 часа Общински съвет - Смолян ще проведе редовното си заседание.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в офиса на ГЕРБ на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 Емил Христов ще проведе приемна за граждани.

***
Несебър.
От 15.30 часа в залата на Общинския съвет ще се проведе среща, във връзка с проекта на Закон за изменение и допълнение на Закона за Туризма, внесен от Министър Ангелкова. На срещата са поканени вицепремиерът Валери Симеонов и кметът на община Несебър - Николай Димитров.

*** Шумен.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Ст. Чилингиров" ще бъде представена книгата „Гунди - какъвто не го познавате".