Израел отново удари армията на Асад
Секция: СВЯТ
16 Юли 2018 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Израел отново удари армията на Асад

/КРОСС/ Израелски бойни самолети нанесоха вчера ракетен удар по позиции на сирийската армия в района на летище Нейраб край град Алепо в северната част на страната, съобщи сирийската агенция САНА, съобщава БГНЕС.

В резултат на нападението са нанесени само материални щети, твърди държавната информационна агенция. 

Според сирийските правителствен сили израелското нападение е "нов акт на агресия". "Това е отчаян опит да се окаже подкрепа на терористичните банди, които търпят поражение от сирийските войски в провинциите Дараа и Кунейтра", подчерта военен представител пред САНА.

Изралската армия, която рядко коментира ударите по сирийски позиции, не излезе с изявление.

Сириийският център за наблюдение на правата на човека съобщи, че е регистрирал серия от експлозии около Нейраб в неделя вечерта.

"Те бяха предизвикани от ракети, вероятно изстреляни от Израел и насочени срещу позиции на сирийския режим и съюзниците му на летището Нейраб и околностите му" посочи неправителствената организация, базирана във Великобритания и разполагаща с широка мрежа от информатори в Сирия.

Израел, който е обезпокоен, че нарастващото присъствие на Иран в Сирия е заплаха за сигурността му, е ударил десетки ирански и подкрепяни от Иран позиции в Сирия през седемгодишния конфликт.