Срещата между Тръмп и Путин
Секция: СВЯТ
16 Юли 2018 14:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Срещата между Тръмп и Путин

/КРОСС/ Започна срещата между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки.

В същото време руският външен министър Сергей Лавров провежда първа среща с държавния секретар на САЩ Майк Помпео в столицата на Финландия.

Президентът на Русия Владимир Путин в преддверието на преговорите с президента на САЩ Доналд Тръмп е предложил на американския лидер да обсъдят „болезнените точки“ в света и двустранните отношение между Русия и Съединените щати.

„Разбира се, дойде време да поговорим обстойно за двустранните ни отношения и по различни „болезнени точки“ в света. Те са достатъчно много, за да им обърнем внимание“, каза Путин.

От своя страна Тръмп отбеляза, че целият свят е заинтересован от добрите отношения между САЩ и Русия, уточнявайки, че страните имат шанс да ги подобрят. „Между нашите страни има добра възможност за подобряване на взаимоотношенията“, подчерта американският лидер, цитиран от ТАСС. 
Срещата между двамата лидери започна на четири очи в присъствие на преводачи. Това са първите пълни преговори между Путин и Тръмп извън многостранните срещи.

След личният разговор към лидерите ще се присъединят участници от двете делегации. В рамките на двустранните разговори се предвижда среща на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавния секретар на САЩ Майк Помпео.

След срещата на двамата световни лидери ще има кратка пресконференция.

video:https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=xoj3w6IIaGA