Приближен до Иванчева бизнесмен може да я прати в затвора?
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Юли 2018 15:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приближен до Иванчева бизнесмен може да я прати в затвора?

/КРОСС/Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за много близък до обвинената в получаване на подкуп бивша кметица на „Младост” Десислава Иванчева, ще свидетелства по делото срещу нея и заместничката ѝ Биляна Петрова, твърди в. „24 часа”, позовавайки се на свои източници.

Според една от версиите на разследването Дичев, за когото има информация, че е бил задържан заедно с Иванчева, Петрова и бившия кмет на „Младост” Петко Дюгеров, но само за денонощие, и който според различни слухове е бил нещо повече от „приближен” на Иванчева, бил мозъкът на цялата операция.

Припомняме, че прокуратурата обвини Иванчева, че поискала 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Фирмата на Дичев – „Проект Сити Билд”, била тази, която била посочвана от Иванчева като строител на детски площадки за много инвеститори, които искали да строят в „Младост” и се нуждаели от съответните разрешителни.

Тази фирма и компанията „План Инвест Консулт”, която се държи от бащата на Стефан – Никола, спечелили 2 млн. лева от обществени поръчки за детски площадки през последните две години, добавя в. „24 часа”.

Стефан Дичев е още приятел и съдружник на арестувания наскоро за изнудване Росен Карадашки. Той е разследван за изнудване, заплахи за убийство и източване на милиони от мебелна къща „Арон”.

Дичев има дял от 250 000 лева във „Финанс холд България”, фамилията Карадашки има 570 000 лева, а бившата шефка на общинското дружество “Пазари-север” Мария Гулева – 180 000 лева.

Освен със скандалния Росен Карадашки и бившата общинарка Мария Гулева Стефан Дичев поддържа тесни контакти с много чиновници от местната власт в София, показва Facebook профилът му. Неслучайно двете фирми на баща му, които той представлява с пълномощни, работят във всички столични райони.

Каква е ролята на Стефан Дичев с подкупа, и отношенията му с Иванчева, ще стане ясно, когато делото започне.