Колинда Грабар-Китарович - световна шампионка по емоции
Секция: ЛЮБОПИТНО
16 Юли 2018 20:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Колинда Грабар-Китарович - световна шампионка по емоции

/КРОСС/ Националният отбор на Хърватия остана без титла от Мондиала в Русия. Балканските футболисти обаче са горди с достигането си до финал, а звездите им - Лука Модрич, Марио Манджукич, Иван Ракитич и Даниел Субашич блестяха ярко и си извоюваха привилегията да бъдат идоли на едно цяло поколение.

Малко по-високо от терена, на трибуните на руските стадиони, една жена силно стискаше палци и крещеше "Хърватия!", а при всяка атака скачаше и викаше. Тя не е нито футболна съпруга, нито майка на някой от вицешампионите. За сметка на това има огромни отговорности, дадени ѝ от целия хърватски народ. Тя е президентът на страната Колинда Грабар-Китарович и от няколко дни е основна тема в световните медии. 

Колинда изпълнява най-високата държавна длъжност в Хърватия от 2015 г. насам, като е първата жена-президент на балканската страна, както и най-младият човек на тази позиция - в момента е на 50 години. Известна е с либералното си отношение към еднополовите бракове и абортите и работи за по-лесното осиновяване. 

           

Извън политическите си вълнения, Колинда е влюбена във... футбола. Или поне така изглеждаше в Русия, където емоциите ѝ не можеха да бъдат ограничени, а извираха отвсякъде.

Колидна се пови в съблекалнята на "ватрените" след осминафинала срещу Дания и без свят пя с футболистите, нацелува ги още преди да са се облекли и даже се скара на Лука Модрич, че е пропуснал дузпа.

След това се зае с професионални задължения и отлетя за Брюксел за среща с други лидери, но не пропусна да подари фланелка на отбора на Доналд Тръмп и Тереза Мей.

            

Дни по-късно и часове преди финала, тя посети и Владимир Путин, който също има фланелка на сребърните медалисти. 

Колинда бе изключитено емоционална по време на цялата финална среща, а майчинският ѝ инстинкт изби на церемонията по награждаването. 

           

Подгизнала от дъжда, с футболна фланелка и официален панталон, тя целуваше и прегръщаше хърватските футболисти като горда майка. На капитана Модрич, избран за най-добър играч на първенството, изтри сълзите.

След това покани Путин и Макрон в съблекалнята на хърватите, за да чуят и те кратката ѝ, но емоционална реч: "Скъпи момчета, бяхте толкова добри днес. Малко не ни достигна..."

           

След това заплака заедно с футболистите.