Предстоящи събития в страната за 17 юли
Секция: Предстоящи събития
17 Юли 2018 07:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 17 юли

/КРОСС/София.
От 9.00 часа председателят на парламента Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на
Председателския съвет на Народното събрание във връзка със случаите на чума по животните.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов организира кръгла маса на тема „Постигнатото в областта на вътрешните работи по време на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз".

***
София.
От 11.30 часа в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова ще подпише договор за изграждане и внедряване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

***
София.
От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще оглави св. Литургия в храм „Св. Марина" в двора на Софийска света митрополия.

***
София.
От 11.00 часа в национален пресклуб на БТА ще се проведе Пресконференция на Цветелина Попова- Оланд - майката на двете български деца, които съдът и социалните служби на Норвегия отнеха, разделиха и предадоха за отглеждане в различни приемни семейства на 200 км разстояние едно от друго.

***
София.
От 11.30 часа в зала 1 на ул. „Московска" 33 кметът на София Йорданка Фандъкова и Председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков ще представят проекта на последния етап за обновяване и разширяване на парк „Възраждане" с инвестиции от общинското дружество „Софийски имоти".
***
София.
От 12.30 часа в централата на АБВ на ул. "Врабча" 23 ръководството на ПП АБВ ще даде пресконференция.
***
София.
От 13.00 часа в централата на СДС на ул. „Г.С.Раковски" 134 ще се проведе първата пресконференция на новоизбрания председател и зам.- председатели на партията.
***
София.
От 15.00 часа в сградата на Българската агенция по безопасност на храните на бул. "Пенчо Славейков" 15А директорите на областните дирекции по безопасност на храните ще дадат пресконференция.

***
София.
От 15.00 часа народният представител от „БСП за България" Ирена Анастасова и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.
***
София.
От 15.00 часа в зала 456 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" ще се проведе заседание на Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.
***
Добрич.
От 18.00 часа кметът на Добрич Йордан Йоданов ще има открита приемна в двора на училище „Любен Каравелов".

***
Карлово.
От 19.00 часа на пл. „20 юли" ще бъде връчена Наградата на Карлово.
***
Карлово.
От 11.00 часа в Историческия музей ще бъде открита изложбата „Издания за Васил Левски".
***
Карлово.
От 20.00 часа на площад „20-ти юли" започва празничен концерт с участието на Бег бенда на БНР. В 21.00 часа на същия площад Ансамбъл Българе ще представи своя спектакъл.

***
Китен.
От 17.00 часа пред сградата на Община Китен ще се проведе информационна среща на Европейския потребителски център, насочена към хората, които пътуват, почиват или пазаруват в други страни от ЕС - „Вашите права".

***
Плевен.
От 10.00 часа в Пресклуб на БТА-Плевен ще се състои пресконференция на народния представител от "БСП за България" Стефан Бурджев.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Св. Марина" ще бъде отслужена празничната архиерейска света Литургия, оглавена от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иван Вичков ще приема граждани в офиса на партията в район „Тракия" в блок 91.

***
Силистра.
От 11.00 часа в изложбената зала в Държавен архив - Силистра ще бъде открита фотодокументална изложба за Васил Левски: „Всичко, което съм сторил, сторих го за Отечеството".
***
Сливен.
От 16.30 часа в зала „Май" ще се проведе публично обсъждане на отчета за приходите и разходите на бюджета на Община Сливен за 2017 г.

***
Смолян.
От 11:00 часа, в зала 201 на Областна администрация Смолян, ще се проведе заседание на Постоянната областна епизоотична комисия във връзка с Африканската чума по свинете в Европа, констатираните огнища в Румъния и опасността от навлизане на болестта на територията на Република България.