Какви са алтернативите за шофьорите в София при летните ремонти?
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Юли 2018 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какви са алтернативите за шофьорите в София при летните ремонти?

/КРОСС/ Строителството на третия лъч на метрото и летните ремонти на големи и ключови за трафика улици и булеварди, несъмнено се оказват предизвикателство за изобретателността на повечето шофьори. А столичният булевард „Пенчо Славейков“ е поредното такова в периода на следващите два месеца.

Заради строителството на третия метродиаметър и ремонт в района, затворено за движение ще бъде кръстовището с ул.“Свети Георги Софийски“. Следващите 60 дни ще са ключови за облекчаването на трафика в бъдеще с оглед на това, че предстои изграждането на подлез и входове към метростанцията на Медицинска академия, както и ремонт на пътното платно на булеварда.

Алтернатива за водачите в периода на ремонта могат да бъдат улиците „Константин Иречек“ и бул.“Прага“. Важно е да уточним, че предвид местоположението на строителния обект и факта, че той се намира в близост до няколко големи лечебни заведения ще бъде създадена и специална организация на движението за линейките.

Добрата новина е, че от средата на септември, когато и трафикът се очаква да е в пъти по-интензивен отколкото сега, ще имаме изцяло ремонтиран нов булевард в участъка от бул.“Прага“ до бул.“Витоша“.

Ремонтни дейности започнаха и на столичния булевард "Монтевидео". Разширението му, което започна още миналата година с реконструкция на трасето около "Нов български университет", продължава. Този път засегнат от ремонтните дейности ще е участъкът от ул. „Боряна“ до бул.“Никога Петков“.

Наред с новите ремонти, трябва да напомним и за текущите, които неминуемо затрудняват движението в столицата. Най-големите от тях са този на бул."Васил Левски, който се пресича с друг ключов проект, а именно цялостната реконструкция на ул. "Граф Игнатиев". Сериозни задръствания и промени в маршрута на градския транспорт има и на столичния булевард "България", където тече подмяна на релсовия път.

Сроковете са стриктни-санкциите също, категорични са от Столичната община. Сериозни глоби очакват фирмите-изпълнители, ако датите за пускане на строителните обекти не бъдат изпълнени. Изключително скъпо - 75 000 на ден ще струва на всяка фирма, ако дейностите по реконструкциите се просрочат. До 300 000 лева пък е глобата, ако качеството не отговаря на изискванията. И тук се подчертава, че дефектите са за сметка на изпълнителя в периода на гаранционния срок.