Преглед на печета за 17 юли
Секция: Преглед на печата
17 Юли 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печета за 17 юли

/КРОСС/ Властта се загрижи за фирмите вместо за хората с увреждания

В. Сега

Социалното министерство за пореден път показа, че идея няма как да реши проблемите на хората с увреждания. Последните му предложения са толкова неадекватни, че успяха да обединят срещу себе си всички спорещи организации и те се заканиха да отговорят с "брутален протест".  Вместо да се концентрира върху адекватното определяне на необходимите средства за всеки болен - което е и поводът за няколкомесечните демонстрации, социалното министерство предлага данъчни облекчения за фирмите и кооперациите, в които работят хора с увреждания.

В над 70% от планинските селища няма личен лекар
В. Сега

В над 70% от селищата в планинските райони няма регистрирана практика на общопрактикуващ лекар, а само в 6% от тях има аптеки. При една трета липсва транспортна връзка с общински или областен център, а обезлюдяването е 2 пъти поголямо, отколкото в другите части на страната. Катастрофичните данни бяха изнесени вчера от Икономическия и социален съвет (ИСС).

Привличаме товари от Кавказ и Централна Азия
В. Стандарт

Имаме отличен потенциал за привличането на огромни потоци товари между пристанищата Варна и Бургас и Каспийския регион през Черно море. Това обясни специално за "Стандарт" инж. Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура" (ДППИ). Става въпрос не за откриване на нови коридори, а за реализация на добре известния транспортен коридор Европа - Кавказ - Азия (TRASECA), за който много се говори от четвърт век, но вече назряват условията той да се осъществи и на дело, коментира инж. Забуртов.

Ще има трети зам.-министър в икономиката
В. 24 часа

Трети зам.-министър на икономиката предвижда проект за постановление на Министерския съвет, публикуван за обществено обсъждане. Той променя устройствения правилник на Министерството на икономиката, като предвижда увеличаване на зам.-министрите от двама на трима.

Затягат граничния контрол заради чумата
В. Труд

Затягат контрола по границите, заради чумата по дребните преживни животни, която наложи евтаназията на близо 4000 кози и овце от засегнатите села в Ямболско и Бургаско. На заседание на оперативния щаб, който координира борбата с чумата по животните, беше решено да бъдат увеличени проверките на автомобилите по границите и най-вече на българо турската.