Предстоящи събития в страната за 18 юли
Секция: Предстоящи събития
18 Юли 2018 07:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 18 юли

/КРОСС/ Мизия.
От 14.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи инспекция на възстановителните работи след наводнението в Мизия.
***
София.
От 17.00 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Спасените бойни знамена на Българската армия". Изложбата ще бъде открита от министър на здравеопазването Красимир Каракачанов.
***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.
***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.
***
София.
Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст ще проведе заседание в Министерски съвет.
***
София.
От 12.00 часа пред Министерски съвет ще се проведе Национален протест в подкрепа на българските овцевъди и козевъди.
***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъдат дадени повече подробности за VIII Световно отборно първенство по шахмат за незрящи и слабо виждащи. Първенството ще се състои в периода 20-31 юли 2018 г. в зала EFE на хотел
„Маринела".
***
София.
От 12.00 часа в бизнес сграда Интерпред, италианският бизнесмен Едоардо Миролио ще даде пресконференция, на която ще разкаже за бизнес инвестициите си в България и ще обяви новина, свързана с придобиването на водещ български моден бранд.
***
София.
От 13.00 часа на ул. „Дамян Груев" № 6, по инициатива на писателя Николай Иванов, автор на изследване за гроба на Левски, ще бъдат поднесени цветя и венци.
***
Асеновград.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат подложени цветя и венци. Слово ще произнесе доц. Владимир Янев, преподавател в катедрата по българска литература и теория на литературата във Филологическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски". В церемонията по традиция ще участва и представителна част от Военно формирование 24490 - Асеновград.
***
Благоевград.
От 10.00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски на едноименният площад в града ще бъдат положени цветя и венци по повод 181-годишнина от рождението на Дякона.
***
Благоевград.
От 10.00 до 13.00 часа ще се проведе състезанието „Лъвски скок".
***
Бургас.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще се състои ритуал за отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.
***
Бургас.
От 17.00 часа на възпоменателния паметник на летище „Сарафово" ще се състои церемония в памет на жертвите на терористичния акт преди 6 години.
***
Варна.
От 09.00 часа пред паметника на Васил Левски в Морската градина ще бъдат поднесени венци и цветя по повод 181 г. от рождението му.
***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателна зала на Общината ще се проведе процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Ремонт и реновиране на прилежащи улици към централна пешеходна зона гр. Враца - пълен инженеринг".
***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Читалище „Надежда - 1869" ще се проведе Творческо ателие „Красотата на фолклора" с ръководител Райчо Димитров.
***
Велико Търново. /с. Арбанаси.
От 17.30 часа пред паметника на Васил Левски ще се проведе Отбелязване на 181 години от рождението на Васил Левски.
***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа при Паметника на Васил Левски в кв. „Пролет" ще се проведе честване по повод 181 години от рождението на Васил Левски - ритуал по поднасяне на венци и цветя.
***
Добрич.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се състои общоградско поклонение и полагане на цветя по повод 181 години от неговото рождение
***
Каварна.
С поклонение пред паметника на Васил Левски в Градската градина и полагане на венци и цветя от 11.00 часа ще бъде почетена 181-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата.
***
Карлово.
От 09.00 часа в храм „Св. Николай" ще бъде отслужена тържествена света литургия. От 10.00ч., в двора на храм „Св. Николай" ще бъдат положени цветя и на гроба на майката на Левски Гина Кунчева. От 10.15 часа от храм „Св. Николай" тръгва литийно шествие, което ще се установи на
площад „20-ти юли". В 10.30 часа там ще се състои тържествен ритуал по издигането на националния флаг и знамето на Карлово. Ще бъде изнесен и молебен за благоденствието на града и жителите му. Там традиционно ще бъдат посрещнати участниците в националния туристически поход „По стъпките на В. Левски". 20.20 часа, от НМ „Васил Левски" ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, а от 21.00 часа на площад „Васил
Левски" е тържественият митинг- заря.
***
Кюстендил.
От 11.00 часа пред паметника на Васил Левски на площад „Велбъжд" ще бъдат поднесени цветя и венци, ще бъде изнесено и слово за живота и делото на Дякона.
***
Монтана.
В 11.30 часа на церемония пред Паметника на Васил Левски и радетелите на духа и свободата ще бъдат поднесени венци и цветя в знак на признателност.
***
Перник.
От 10.00 до 17.00 часа пред Регионалния исторически музей ще бъде представена изложба „Хората във времето и времето във хората". В 10.30 часа в зала „Читалня" на Регионалната библиотека „Светослав Минков" ще отвори врати витрина с книги „Левски в литературата". По същото време ще започне и литературно четене на стихове за Апостола „С Левски в сърцата". В импровизираната лятна читалня „С Левски в сърцата" ще участват децата от „Ваканция в ОДК". В 11.00 часа на паметника Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.
***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде народният представител от коалиция „БСП за България" Стефан Бурджев.
***
Пловдив.
От 10.00 часа пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика ще бъдат поднесени цветя и венци.
***
Руен.
В Руен ще открият Бюст - паметник на Васил Левски. По време на събитието ще бъдат дадени подробности от представители на Инициативния комитет, по чиято идея е направен Бюст-паметникът.
***
Силистра.
От 11.00 часа пред Паметника на Васил Левски ще се състои проява, под наслов „Безсмъртие", посветена на 181 г. от рождението на Васил Левски.
***
Симитли.
От 10. 00 часа пред бюст-паметника на Васил Левски ще бъдат положени цветя и венци.
***
Сливен.
От 10.00 часа на пл. „Васил Левски" с възпоменателна церемония ще бъдат отбелязани 181 години от рождението на Апостола. Пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя.
***
Стара Загора.
В 11.00 часа пред паметника на Васил Левски ще се проведе общоградски ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност към делото на Апостола. Музейният обект „Хилендарски метох" ще бъде отворен безплатно за посетители с работно време от 09.30 до 17.30 часа.
***
Хасково.
От 09.30 часа в Малката зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия за мерките за ограничаване на заразните болести по животните.
***
Хасково.
От 10.30 часа на паметника на Апостола до едноименното училище ще се състои ритуал по поднасяне на венци и цветя по повод 181 години от рождението на Васил Левски.
***
Шумен.
С молебен за здраве и благоденствие и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски на 18 юли Шумен ще отбележи 140 години от освобождението на града и 181 години от рождението на Апостола на свободата. Програмата ще започне в 09.00 часа в храм „Свето Вознесение Господне", където ще бъде отслужена панихида за загиналите и молебен за здраве и благоденствие. В 11.30 часа пред паметника на Васил Левски ще бъдат поднесени венци и цветя от официални лица и граждани. В 18.30 часа на пл. „Освобождение" започва концерт-спектакъл с участието на Национално дружество „Традиция" и рок група „Епизод".