Пилотът Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2018 08:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пилотът Мирослав Хинков: В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището

/КРОСС/ В България не ми се е случвало друг път да не ме проверят на летището. Не съм и имал ситуация, в която пътниците е трябвало да ме чакат. Това каза в предаването „Тази сутрин” Мирослав Хинков, пилот на частния самолет, който излетя от летище София без да бъдат проверени пътниците.

По думите му в повечето държави процедурите са доста по-облекчени, влизат пътниците в съответната зала, идва полицията, поглежда им паспортите и това е, допълни Мирослав Хинков.

Четиричленното семейство Хинкови излита с частния си самолет от площадката в село Драгановци. На борда е и приятелят на дъщеря им, а във въздуха – градоносни облаци.

За да стигнат до Гърция трябва да минат през гранична полиция, каквато има само на международните летища. Затова първо кацат в София. Посреща ги рамп агент и ги съпровожда до терминала. През проверка обаче минава само пилотът.

Мирослав Хинков обясни, че обикновено минават през летището в Горна Оряховица, но този път е имал работа в София и са решили да тръгнат оттам. Каза, че са му проверили дори паспорта, при положение, че идва от България.

Разделил се е с останалите пътници, тъй като е имал работа за вършене, а съпругата му, която също е летец, е останала да наблюдава как зареждат самолета с гориво.

Мъжът каза, че изпитва вина за това, че не е попитал пътниците дали са проверени.

Според него службите по-скоро трябва да бъдат похвалени, защото са отреагирали много бързо и при кацане в Гърция, веднага са ги проверили и са им направили копия на паспортите.