ЕРП Север инвестира в обновяването на съоръжения в област Велико Търново
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2018 11:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕРП Север инвестира в обновяването на съоръжения в област Велико Търново

/КРОСС/ Електроразпределение Север реализира проект за рехабилитация на електроразпределителната мрежа във Велико Търново и част от околните села. Вложените от компанията средства по проекта възлизат на 115 000 лева и включват подмяна на въздушни електропроводи, подземни кабели, монтиране на нови стълбове, профилактика на електрически компоненти.

В рамките на планираната инвестиция специалистите на ЕРП Север подмениха 4700 метра въздушни електропроводи с нови, по-устойчиви на неблагоприятните климатични условия, каквито са характерни за по-студените сезони в област Велико Търново. Проводниците са от усукан изолиран тип, надеждни против кражби и с повишена издръжливост при навявания и обледявания. Допълнително в подземната мрежа средно напрежение във Велико Търново е положен 1500 метра нов кабел, който свързва централни трафопостове в града.

В резултат на дейностите по рехабилитация на мрежата в района е подобрено електрозахранването на 2200 домакинства в няколко населени места в областта.