„Информационно обслужване“ АД отчита двойна печалба от предвидената в бизнес плана си
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юли 2018 11:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Информационно обслужване“ АД отчита двойна печалба от предвидената в бизнес плана си

/КРОСС/ “Информационно обслужване” АД приключи първото полугодие на 2018 г. с приходи от 9,8 млн. лв. и рентабилност 7%. Увеличението спрямо заложените в бизнес плана за 2018 г. цели, е над 2 пъти за печалбата и 2%  за приходите.

Дружеството отчита 6% е по-висока ефективност на труда (месечна заработка на едно заето лице)   в сравнение с планираната за периода.

Персоналът на “Информационно обслужване” е намалял с 3%  в резултат от оптимизиране на процесите по административно обслужване и преустановяване на нерентабилни и неприсъщи за основната дейност услуги. Средствата се пренасочват за възнаграждения на служители с ключови компетенции и привличане на нови висококвалифицирани експерти към екипа на компанията.

Основен принос към отчетените резултати имат сключените нови договори в областта на информационните и комуникационни технологии за централната и местна администрация, както и за държавни предприятия. Дейностите са свързани с наблюдение и управление на информационно-комуникационната инфраструктура на Министерство на външните работи; разработване и внедряване на специализирани софтуерни продукти за Агенция Митници; администриране и одит на информационна и комуникационна инфраструктура, консултантски услуги, създаване на програмни продукти и други.