Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?
Секция: Автомобили
18 Юли 2018 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Глоба за шофьора след: Бате, бате... да ти измия стъклото, а?

/КРОСС/ Ако шофьор даде пари на човек, който му е предложил да му измие стъклото на автомобила на кръстовище, ще бъде глобяван. Това предвижда нова наредба на Столичната община, която ще бъде гласувана на 26 юли.

"Идеята е да изчистим кръстовищата. Това е проблем най-вече в София. Шофьорите, които допускат да им се мият колите насред пътя, се броят в шепата на едната ми ръка, но с наличие на новите мерки целим да се справим и с този проблем", коментира Иван Илиев, председател на постоянната Комисия по обществен ред и сигурност към Столичния общински съвет.

Новата наредба е от 150 страници и е факт след получени предложения от граждани и далеч не засяга само шофьорите и просяците на пари по столичните улици. В нея има и текст за парковете и хората, пиещи бира в тях.

"Досега в текста пишеше, че ако вследствие употреба на алокохол се увреди общинска собственост, виновникът се наказва. Първо - бирата изобщо не попада в тази графа, тъй като не е сред спиртните напитки. Второ и най-важно - няма значение дали си употребил нещо, а, че се увредил нещо.

Ако си счупил пейка, няма значение дали си употребил алкохол, а ще бъдеш наказан затова, че си счупил пейката. Защото може да си употребил и наркотични или упойващи вещества, но това са забрани в закона. А в случая трябва да е уредено наказание за самото увреждане, независимо дали е направено под някакво въздействие.

Скейтърите и байкърите могат да останат в парковете, но вече няма да имат право да правят каскади по фонтани и детски площадки, които да нараняват и разрушават. Каскади могат да се правят само на специалните за целта рампи", разказа пред Нова тв Илиев.