Петър Божилов се класира 30-ти на Европейското първенство в открити води
Секция: СПОРТ
18 Юли 2018 14:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Божилов се класира 30-ти на Европейското първенство в открити води

/КРОСС/ Александър Сръндев спечели 10-та титла по триатлон

Спортният талант на „Еврофутбол“ Петър Божилов завърши на 30-о място на Европейското първенство за юноши, девойки и младежи в открити води (плувен маратон), който се състоя на 14.07.2018 г. в Малта. 18-годишният столичанин преодоля 10-километровата дистанция при младежите за 02:09.56 ч., което му отреди тази позиция в крайното подреждане.

                       

Спортният талант на „Еврофутбол“ от 2017 г. Тодор Тодоров зае най-предно класиране от юношите – 25-о място, като преодоля 7,5 км. за 01:32.06 часа.

След като се завърна от Малта, Петър Божилов (ПК „Атомик“) пък спечели и първото място при мъжете на традиционния плувен маратон „Света Марина“ на 17.07.2018 г. Състезанието представлява 2,5 км. обиколка на Стария град на гр. Созопол.

Своята 10-та титла на държавен шампион по триатлон спечели Спортният талант на публиката на „Еврофутбол“ Александър Сръндев. 21-годишният столичанин преодоля спринтовата дистанция от 750 м плуване, 23 км колоездене и 5,2 км бягане. за 1:08.00 часа. Самото състезание се проведе в село Николаево – на 20 км. от Русе. Плувната дисциплина се състоя в язовира, което бе по своему предизвикателство за всички участници. Втори, на 6 минути от Алекс, е Евгени Василев, а трети е Иво Илиев.

                       

Във вторник Александър Сръндев замина за първото му Европейско първенство за мъже по триатлон спринт в Тарту, Естония, което ще се проведе в края на седмицата. Стартовият списък е пълен със състезатели участвали на Олимпийски игри, като някой от тях са финиширали в първите шест позиции. 

„Еврофутбол“ желае още много успехи на своите спортни таланти!