За първи път България ще отбележи Световния ден на скачането
Секция: ЛЮБОПИТНО
18 Юли 2018 15:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За първи път България ще отбележи Световния ден на скачането

/КРОСС/ Sofia Ring Mall и Area 52 Trampoline Park са домакини на уникалното събитие

За първи път България ще отбележи Световния ден на скачането – 20 юли! Само че у нас традицията директно ще прерасне в Световен уикенд на скачането и цели три дни любителите на въздушните забавления ще могат да изпитат чистия адреналин по нов и необикновен начин.

От 20 до 22 юли посетителите на Sofia Ring Mall и Area 52 Trampoline Park ще са част от Световния ден на скачането. За целта те ще имат на разположение близо 80 батута, а всеки, който дойде, ще получи 2 билета на цената на 1.

Всеки посетител ще може да прави космически забивки на баскетболни кошове, както и да подобри координацията и силата си с интерактивни игри във въздуха. Най-смелите могат да направят първото си кълбо или салто на три големи въздушни възглавници, или пък да опитат да отскочат от вертикална подскачаща стена. А настроените за големи постижения могат да опитат най-дългите си полети на олимпийски професионални батути, използвани както от спортисти, така и от космонавти за тренировки!

                  

Сред подготвените специални инициативи са въздушното DJ парти на единствения подскачащ дансинг у нас, както и зрелищни паркур демонстрации от най-добрите български фрийрънъри.

Световният ден на скачането датира от 2006-а година, когато германският артист Торстен Лаушмансе се представя като професор по гравитационни науки и обявява, че ако 600 милиона човека скочат едновременно в западното полукълбо, те ще изместят Земята от орбитата й и ще осигурят повече часове слънце, стандартизиран умерен климат по цялата планета и съответно – ще спрат глобалното затопляне. Еко акцията, разбира се, е пълна инсинуация, но датата 20 юли става Световен ден на скачането и повече от десетилетие по-късно продължава всяка година да ни напомня за силата на груповите усилия за опазване на природата.

Зад инициативата стои най-големият батут парк в България - Area 52, подкрепян от Sofia Ring Mall. Световният ден на скачането затвръждава мисията на търговския център в полите на Витоша да организира постоянно специални, ексклузивни събития и да предоставя неповторими преживявания за своите клиенти.