Делио Роси си тръгна от "Левски"
Секция: СПОРТ
18 Юли 2018 18:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Делио Роси си тръгна от "Левски"

/КРОСС/ Очакваната раздяла е факт - Делио Роси вече не е треньор на "Левски". "Сините" и италианският специалист разтрогват договора по взаимно съгласие.

Роси и собственикът на клуба Спас Русев са преговаряли цяла сутрин по параметрите на раздялата. Според непотвърдена информация в договорите на треньора и екипа му са предвидени сериозни неустойки. На този етап няма яснота дали Роси и помощниците му ще бъдат компенсирани за предсрочното освобождаване и в какъв размер.

Вече се спрягат няколко имена за нов наставник. Най-упорити са слуховете около Ясен Петров и Стойчо Стоев.

Роси бе поставен под огромен натиск от феновете след шокиращото отпадане от лихтенщайнския "Вадуц" в първия квалификационен кръг в Лига Европа. Във вторник "сините" победиха с 3:2, но заради повече голове на чужд терен съперникът продължава в надпреварата.

Непосредствето след мача специалистът отказа да подаде оставка и подчерта, че не приема резултата за срамен. Той пристигна на стадион "Георги Аспарухов" преди година и получи безпрецедентен кредит на доверие въпреки третото място в първенството и сензационната загуба от "Славия" във финала за Купата на България.