Huawei стартира конкурса „Next Image Mobile Photography” за района на Централна и Източна Европа
Секция: Технологии
19 Юли 2018 15:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Huawei стартира конкурса „Next Image Mobile Photography” за района на Централна и Източна Европа

/КРОСС/ Конкурсът дава възможност за международна изява и престижно признание на феновете на мобилната фотография.

Глобалният технологичен гигант Huawei поставя началото на единствения по рода си конкурс за смартфон фотографии Huawei “Next Image Mobile Photography” (http://campaign.consumer.huawei.com/bg/). Той е съставен от няколко категории и ще отличи най-добрите снимки, направени с мобилен телефон Huawei, като победителите ще получат парична награда и публикация в едно от най-известните и престижни списания в света. Печелившите ще бъдат определени от експертно жури с дългогодишен опит в сферата на фотографията и мобилните технологии.

Целта, с която Huawei стартира конкурса „Next Image Mobile Photography”, е да покори нови хоризонти и да отдаде заслуженото на феновете на мобилната фотография по света. Желаещите да участват ще могат да премерят сили в 6 категории, отличаващи най-качествените аспекти на визуалната експресивност - „Faces“, „Good Night“, „Hello, Life!“, „Check In“, „Nature“ и „Story Board“. Всеки участник в конкурса може да регистрира своите кандидатури до 20 август 2018. „Винаги сме гледали на камерите като на един от най-важните компоненти в нашите телефони и сме много щастливи, че благодарение на новите ни технологии хората имат възможност да правят по-красиви и по-качествени снимки. С този конкурс се надяваме да дадем широка гласност на тази все по-разпространена тенденция“ сподели Дарина Иванова, Директор Маркетинг на Huawei Consumer Business Group за България и Македония. „Смартфоните са новата форма на фотография, както и новият начин, по който гледаме на това изкуство и затова съм напълно убедена, че биха могли да бъдат използвани за артистични проекти. В случая най-важно е посланието, а смартфоните на Huawei ни позволяват да го отправим по впечатляващ начин. Надявам се, че конкурсът „Next Image” ще ни позволи да продължим развитието си в тази насока“, добави Вера Гоцева, журналист и фотограф, посланик на конкурса в България.

След като снимките, участващи в конкурса, бъдат качени в публичните галерии, хората ще могат да гласуват за своите фаворити до 28 август 2018. Впоследствие експертно жури ще определи победителите измежду 50-те най-харесвани снимки от всяка категория. Журито ще бъде в следния състав:

·         Янмин Уанг - президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа;

·         Доминик Брако - фотограф на National Geographic;

·         Алекс Ламбрехтс - оторизиран фотограф на Leica;

·         Томаш Лазар - лауреат на World Press Photo

·         Боби Анвар - датски фотограф;

·         Гал Гадот - актриса и рекламно лице на серията Huawei P20;

Най-добрите 50 снимки от нашия регион ще се класират за световния конкурс „Next Image Global Contest”.

Победителите от всяка категория ще получат като награда Huawei Matebook X, публикация в National Geographic и парична награда в размер на 2000 евро. Класиралите се на второ и трето място ще получат мобилни телефони от Huawei, съответно P20 Pro и P20. Huawei P20 ще бъде наградата и за снимките, получили най-много гласове от страна на феновете.

В края на конкурса журито ще връчи специалната награда „Grand Prix“, чийто носител ще получи Huawei Matebook X, публикация в National Geographic, парична награда в размер на 10 000 евро и възможност да се включи в 10-дневната фотографска експедиция на National Geographic, която ще се проведе през септември в Италия.

Конкурсът на Huawei “Next Image Photography” (http://campaign.consumer.huawei.com/bg/) поставя акцент върху Камерите на смартфоните и промениха начина, по който виждаме света благодарение на тях. Днес те са мощни инструменти, които позволяват на хиляди хора по света да споделят своята гледна точка само и единствено с няколко движения на пръста си. С динамичното си развитие и фундаменталната роля, която качествените снимки заемат в света на социалните мрежи, мобилната фотография процъфтява както никога до сега, създавайки новата визуална култура на модерния свят.

С излизането на Huawei P9, първият телефон с двойна камера на пазара, глобалният бранд постави нови стандарти по отношение на камерите в мобилните устройства. Сега, почти 3 години по-късно, Huawei отново задава стандартите с P20 Pro, оборудван с тройна камера и усъвършенстван изкуствен интелект, който значително повишава качеството на снимките и по този начин поставя нови граници на възможното в мобилната фотография. Комбинирайки информацията от трите си сензора, P20 Pro осигурява висококачествени изображения с ясен фокус дори при снимки в слабоосветени пространства.